Vad kostar en skyltdocka?

Ja, det varierar förstås ganska mycket vilket du kanske redan har misstänkt. Men från 995-10 000 kr kostar dem. Och till viss del kan man säga ”man får vad man betalar för” I alla fall i gruppen 995-4000 kr skulle jag vilja säga. Kvalitetsdockor ligger på mellan 2000-5000 kr, därutöver tycker jag inte man får mer för pengarna. Det skiljer sig alltså inte något nämnvärt på en docka för 4000 kr och en för 8000 kr eller mer.

De allra billigaste dockorna brukar vara tillverkade i plast och kosta mellan 995-2000 kr. Men de allra billigaste brukar också se väldigt billiga ut. Vad som är bra med plast är ju att dem faktiskt är ”okrossbara” Dockor i glasfiber ser nästan alltid bättre ut men de billigaste kan ha väldigt tunn glasfiber vilket gör dem sköra. Så kräver dem mycket hantering, satsa antingen på en i plast eller en dyrare i glasfiber.

Det finns också olika märkes skyltdockor och det är inte alltid de dyra ”märksesdockorna” gör skäl för sitt oftast högre pris. Ett annan kännetecken på billigare dockor kan vara att dem oftare har hakfattning för armar medans de dyrare har den traditionella bajonettsfattningen.

Viktigt är i alla fall att du jämför priser hos utbudet innan du bestämmer dig!

Kommentera